Klanten echt persoonlijk benaderen, nu ook met grootformaat communicatie en sign

01-CeesBolijn-lores

 

 

 

 

 

 

 

JMC Signmakers in Bruinisse heeft intern een methode ontwikkeld om élke oplage in grootformaat communicatie en sign betaalbaar en razendsnel te produceren. Ook in unieke exemplaren. Voor wat betreft de automatisering programmeerde Cees Bolijn, mede-eigenaar samen met zijn vrouw Miranda en broer Martijn, dat grotendeels zelf. Verder in samenspraak met de leverancier van een industriële grootformaat printer en die van een professionele Esko Kongsberg lasersnijmachine. Machines die optimaal worden gebruikt.

 

Slimme automatisering

02-StephanenMartijn-lores

 

 

 

 

 

Stephan en Martijn zorgen ervoor dat de VUTEk-machine perfect blijft werken.

 

Door slimme automatisering combineren ze orders op hun EFI VUTEk GS3250lx productiemachine. De formaten en oplagen van de orders kunnen verschillen, maar er is toch sprake is van continue productie. Orders gaan na binnenkomst direct het systeem in en worden gecontroleerd. Daardoor kunnen ze onmiddellijk aan de slag als goed is aangeleverd, of waarschuwen ze de klant onmiddellijk als er iets mis is. De bestanden worden vervolgens zo gunstig mogelijk ingedeeld. Gevolg is zo weinig mogelijk verspilling van materiaal en razendsnelle productie. Bolijn: “De VUTEk wordt optimaal onderhouden door ons én door EFI.”

 

Marketeers en hun klanten

03-zeelandia-lores

 

Promotie voor Zeelandia, compleet gepersonaliseerde spandoeken.

 

Marketeers en communicatiespecialisten kennen ongetwijfeld de technieken die er bestaan om met folders en brieven hun klanten persoonlijk aan te spreken. Ook als het om tientallen, honderden en zelfs duizenden klanten gaat. Je koppelt een database met namen en adressen aan een pakkende brief of folder en alle producten krijgen een persoonlijk tintje mee. De ontvangers worden persoonlijk aangesproken. Of alle aangesloten winkels of filialen krijgen een unieke naam en foto die specifiek past bij hun stad of regio. Dit is in de grafische wereld al zeer gebruikelijk.

Die marketeers weten ook dat zo’n persoonlijke benadering beter doel treft dan een algemene aanpak. Daar is inmiddels flink wat onderzoek naar gedaan en het blijkt dat persoonlijke communicatie beduidend betere respons oplevert dan algemene.

Want ook met gepersonaliseerde sign- en grootformaat printproducten kun je promotionele acties beter afstemmen op lokale markten en doelgroepen. Denk aan borden en banners waarop de plaatsnaam van een winkel of filiaal staat. Of laat QR Codes meeprinten op banners die bij een promotionele actie worden ingezet, voor verwijzing naar een website of onderzoek naar de best responderende actie.

 

Ook bij grootformaat print en sign

04-Cees en Martijn-lores

 Cees Bolijn, samen met broer Martijn, hier met gepersonaliseerde sporttassen.

 

Die aanpak is op zich wel mogelijk bij het maken van reclameborden, vlaggen en banners, en alle andere sign- en grootformaat printproducten op speciale materialen. Maar de bottleneck is altijd dat de productiesnelheid hard achteruit gaat als er moet worden gepersonaliseerd. Er is geen methodiek om bestanden snel te printen. Er zijn alleen handmatige mogelijkheden om producten te groeperen. Er is veel verspilling van materiaal dat niet wordt bedrukt en de afwerking verloopt traag. Het probleem is vaak dat niet elk sign- of grootformaat printbedrijf zulke producten betaalbaar en ook snel kan leveren. JMC Signmakers kan dat wel… door vergaande automatisering toe te passen.

 

Eigen programmeerwerk

Op basis van eigen programmeerwerk heeft mede-eigenaar Cees Bolijn de voorbereiding van opdrachten voor kleine oplagen én voor gepersonaliseerd printen en afwerken volledig geautomatiseerd. Dat programma zoekt na binnenkomst van de opdracht, het artwork en de data, direct de beste methode uit om het werk zo voordelig mogelijk te printen, af te werken, materiaalafval te minimaliseren en uiteindelijk zelfs te bezorgen.

JMC Signmakers leveren daardoor razendsnel gepersonaliseerde sign- en grootformaat printproducten – banners, borden, doeken, vlaggen, displays en meer – zonder meerprijs, net zo snel als wanneer je ergens anders dezelfde print in een grotere oplage zou laten drukken.

 

 

05-variabel-lores

 

 

 

 

 

Variabele informatie op veelsoortig materiaal: sign kan ook klein zijn!

 

Het milieu vaart er wel bij

Op de EFI VUTEk-machine kun je een grote variëteit aan materialen printen, van bubbeltjesfolie tot gerecycled karton. De keuze van het materiaal blijft de beslissing van de klant, maar de verspilling van het gekozen materiaal is bijna nihil, want door de indelingsschema´s die het bedrijf toepast op de printer en in de afwerking wordt folie, doek of karton optimaal benut.

Een ander milieuvoordeel is dat klanten ook materiaal uitkiezen dat past bij de lengte van hun campagne. Bijvoorbeeld gerecycled karton voor kortlopende acties met sfeerpanelen in de winkel, elk voorzien van persoonlijke promotie die perfect past bij de doelgroep. De print heeft de gewenste kwaliteit voor de gevraagde periode, maar het materiaal is een stuk goedkoper. En het is bovendien beter voor het milieu!

 

JMC Signmakers en de concullega’s

Mocht een opdrachtgever al een vast contact hebben met een ander grootformaat print- of signbedrijf, dan is het nog interessant om de razendsnelle voorbereiding door hen te laten doen, zodat Bolijn dat bedrijf snel en betrouwbaar de benodigde printbestanden kan leveren. In een aantal gevallen doet JMC Signmakers dat al, in goed overleg met deze bedrijven.

Ton Rombout

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. Ook het #BOPE (Benelux Online Print Event), welke gepland stond voor 23 april is afgezegd.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK