Print op glazen gevel

print op glasIn Meppel is een kunstwerk op een glazen gevel geprint met een speciale techniek, keramische digitale print op glas.

De eerste vraag van de ontwerpers was, in hoeverre het mogelijk is om glas aan de buitenzijde te bedrukken. “Dan creëer je een veel groter contrast. Het glas reflecteert en de matte laklaag niet, dus dan gaat de mate van reflectie meespelen in je ontwerp. Er zijn echter maar weinig leveranciers die daar garantie op geven. Maar Si-X wel.

Al snel bleek echter dat een print op glas heel anders uitpakt dan op papier. Die echte diepe felheid zit er niet in. Si-X heeft toen een Israëlische leverancier van inkten gevonden die een speciale kleur oranje voor ons kon maken, DipTech. De Duitse drukker, Thiele, heeft vervolgens een aanpassing gedaan aan zijn machine, om dit goed te kunnen verwerken. En het geheel is op een onconventionele wijze geprint, namelijk eerst alle kleuren in één drukgang en dan het wit erachter in een andere.”

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK