Posters door de eeuwen heen in Huber Kalender 2015

MASTER_Huber_Kalender_190814_MH.inddInktfabrikant Huber viert zijn 250 jarig bestaan met een kalender met twaalf posters door de jaren heen. De eerste is er één uit 1750 met kopergravure voor een Amerikaans kunstfestival.

Het succes van de poster als informatiemedium begon in de achttiende eeuw. Na de uitvinding van de lithografie nam het gebruik ervan een grote vlucht. Pas in de twintigste eeuw nam de poster een belangrijke plaats in als promotiemedium van massa consumenten artikelen. Een functie die het nog steeds heeft.

Van de Huber kalender zijn 15.500 exemplaren gedrukt.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK