Persoonlijke deursticker helpt ouderen

deurIn woonzorgcentrum Weidevogelhof in Pijnacker kunnen vergeetachtige ouderen hun kamer makkelijker terug vinden. Ze hebben namelijk bedacht om een fotosticker van hun oude voordeur te plakken op hun kamerdeur.

Inmiddels zijn er zes voordeuren in het complex voorzien van persoonlijke deurstickers. “Alle deuren hier waren oranje. Bewoners konden alleen aan het naambordje zien waar ze woonden, of door het kamernummer te onthouden. Maar als je begint te dementeren kan dat best lastig zijn,” aldus Merle Koreneef van de Weidevogelhof.

True Doors maakt de stickerdeuren. “Aanvankelijk om de boel wat op te vrolijken,” zegt Rahzeb Choudhury van het bedrijf. “Maar al snel bleek dat mensen met lichte of matige dementie veel makkelijker hun kamer weten te vinden zodra die een deur heeft die ze van vroeger herkennen.”
Met onze opplakdeuren krijgt je kamer een persoonlijke uitstraling. Eén waar je blij van wordt als je binnenkomt. Weer een bijzondere uitvinding.

Bron: AD

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Beate den Engelsman

Accuracy, precision and organisational talent characterise Beate. She is not only the administrative heart, but also our beloved editor-in-chief. Her creativity helps her in finding and writing articles for Blokboek.com. Owner of boekbol.nl, scrapbol.nl and fotobol.nl

1 reactie

 1. Avatar Brian Souren op 03/03/2015 om 09:19

  Beste Beate,

  dit concept is als eerst (reeds in 2007!!!) bedacht en toegepast in het verzorgingstehuis in Bocholtz.
  Meer dan 20 deuren zijn destijds door ons verzorgd (www.mazonscreen.nl)

  met vriendelijk groet,

  Brian Souren
  Mazon Screen BVLogo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor het najaar van 2021 staan gereed. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK