Papieren brug draagt Range Rover

BB151129 range-rover-paper-bridge-4-1Het 45 jarig bestaan vierde Landrover in China door het nieuwste model (lichtgewicht Range Rover) over een papieren brug te laten rijden. Ze deden dit in de plaats Suzhou die met zijn vele bruggen ook wel bekend staat als het Chinese Venetië. De unieke brug werd gemaakt door de Engelse papierfabrikant James Cropper uit hoge kwaliteit papier.

Er waren 54.390 vellen papier nodig om de vijf meter lange brug te maken die in staat was de 2.374 kilo zware auto te dragen. Voor het papier gebruikte James Cropper Natural Crystal 330 gms.

De ontwerper van de brug was Steve Messam: “Er zijn al eerder papieren bruggen gebouwd die mensen kunnen dragen maar in deze orde van grootte was het nog nooit geprobeerd. Het is niet alleen het gewicht van de auto waar je rekening mee moet houden maar ook met de krachten die vrijkomen als de Range Rover de brug beklimt”.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Marco den Engelsman

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor het najaar van 2021 staan gereed. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK