Oude drukpersen krijgen nieuwe plek

Grafische Werkplaats Amsterdam verhuist 8000 kilo aan onder andere drukpersen. Na 17 jaar in stadsdeel Oost te hebben gezeten, verhuizen ze de hele werkplaats naar de NDSM-werf in Noord. Alle kleine ondernemers en culturele instellingen aan Molukkenstraat 200 moeten namelijk plaatsmaken voor winkels en kantoren.

Verhuizing Persen

De verhuizing behelst naar schatting zo’n 3400 kilo aan loden letters, 4500 kilo aan persen en honderden kilo’s aan papier en inkt. De verhuizing verliep soepel. De eerste grote vrachtwagen met de inktpersen kwam na een rit van twintig minuten veilig aan op de NDSM werf, waarna alles weer werd neergezet.

Oprichter Martin Veltman is blij dat de werkplaats een nieuw thuis heeft kunnen vinden. Hij vindt het belangrijk dat het cultureel erfgoed van de drukpers blijft bestaan. “Drukpersen zoals deze werden bijvoorbeeld gebruikt om Het Parool te printen, tijdens de oorlog.” Maar hij wil vooral de magie van de drukpers benadrukken. “Er gaat papier in en er komt drukwerk uit, magic.”

Bron: NH Nieuws

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK