Ook krimp op Belgische kranten- en bladenmarkt

gazetAfgelopen jaar – gerekend vanaf oktober vorig jaar tot en met september dit jaar – zijn 872.374 Nederlandstalige papieren kranten in België verkocht. Dat is circa 2,5% minder dan in de vergelijkbare periode een jaar eerder. Inclusief digitale versies zijn 917.112 kranten verkocht, wat de totale daling terugbrengt tot- 0,5%. De totale Franstalige krantenmarkt (papier en digitaal) in België krimpt met 4,2% fors tot 356.254 exemplaren.
Ook de weekbladen leveren in. Er zijn 6,9 miljoen Nederlandstalige weekbladen verspreid, 1,5% minder dan eenzelfde periode een jaar eerder. De Franstalige weekbladen namen met 1,9% af tot 4,43 miljoen exemplaren.
Deredactie.be

Lees ook: Gedrukte oplages grote kranten blijven dalen

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK