Ontdek: nieuwe creatieve broedplaats

FablabIn Alkmaar heeft de Kaasfabriek een verrassende functie: zij hebben hier een fablab gemaakt. Creatieve makers kunnen jullie samenkomen om creatieve ideeën om te zetten in producten. Scholieren, professionals, maar ook hobbyisten kunnen hier allemaal experimenteren met techniek en nieuwe ontwikkelingen, maar vooral ook ontmoeten, kennis delen en met de machines aan de slag gaan. In de Kaasfabriek staan de nieuwste machines, zoals 3Dprinters, lasersnijders, vinylsnijders, portaalfrees en meer. Op zaterdag 8 maart opent wethouder Mirjam Hamberg de Kaasfabriek officieel. Bij de opening wordt geëxperimenteerd met een reuze 3D-printer, die met schuim een object gaat printen. Gaat het lukken om de reuze 3D printer werkend te krijgen? Verder is er van alles te zien en vooral ook te doen. Maak een tekening op de iPad en zie deze tot leven komen in de 3D printer. Ontvang een sleutelhanger en laat er direct je naam in zetten met de lasersnijder. Koop een van de producten en personaliseer deze ter plekke. Of doe mee met de ‘bristlebot-race’, de race van tandenborstels omgevormd tot robotjes die ‘lopen’. Ook wordt toverdrankjes gemaakt voor jonge bezoekers. Nieuwsgierig? Kijk hier voor meer info!

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Jolanda van Drie

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK