Neon kleuren printen op sportkleding

BB151106 Mimaki neon sportPrinterfabrikant Mimaki komt met twee nieuwe fluorescerende inkten voor haar inkjetprinters voor textiel. Mimaki’s New Neon fluorescerende inkten zijn verkrijgbaar in het geel en roze en zijn ideaal voor mode, sport- en zwemkleding en schoenen. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in de markt voor laag volume, hoge kwaliteit sublimatieprints op transferpapier.

Of het nu gaat om wielrennen, lopen, badminton of voetbal: ieder team heeft zijn eigen shirts nodig. Belangrijk is dat de naam, het nummer en het logo van de sponsor duidelijk zichtbaar zijn. Om dergelijke relatief kleine, aangepaste productieoplagen rendabel te produceren, zijn sublimatietechnologieën een must. De bedrukking van een kledingstuk digitaal produceren is voordeliger dan graphics achteraf aan te brengen. Het nadeel van traditionele druktechnieken is dat het moeilijk is om de gewenste neonkleuren te realiseren en ze vaak niet rendabel zijn bij kleine productieoplagen.

De TS300P-1800, die werd gelanceerd op FESPA, is speciaal ontworpen voor voordelige digitale productie van kwalitatief hoogwaardige toepassingen. De combinatie met de nieuwe inkten creëert nieuwe, uiteenlopende toepassingsmogelijkheden voor textieldrukkers, ontwerpers en kledingfabrikanten: “Fluorescerende kleuren zijn in trek in de wereld van mode en sportkleding”, zegt Mike Horsten, General Manager Marketing EMEA bij Mimaki Europe. “Met deze New Neon inkten kunnen ontwerpers en kledingfabrikanten digitale printoplossingen nu ook inzetten voor de productie van hardloopoutfits van hoge kwaliteit en andere toepassingen met personalisatie of unieke designs en opvallende accenten uit veiligheids- of modeoverwegingen. Een primeur is dat deze inkten het nu mogelijk maken om dergelijke speciale producten van hoge kwaliteit op grotere schaal te produceren.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

VIGC Hackaton: Reinvent The Graphic Arts Industry (12-13 okt.) – Het congres (15 okt.)

Vigc Congres Hackaton 2020

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK