Minder groeikapitaal voor start-ups en scale-ups in tweede kwartaal

In het tweede kwartaal van 2022 werd er voor € 710 miljoen aan durfkapitaal opgehaald door Nederlandse start-ups en scale-ups, tegenover € 811 miljoen in het vorige kwartaal en € 2.2 miljard in het tweede kwartaal van vorig jaar.

In totaal werd er in het eerste halfjaar € 1.5 miljard geïnvesteerd in deze innovatieve bedrijven tegenover
3.1 miljard in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal deals nam ook licht af.

Dsa Logo

Dit blijkt uit het Quarterly Startup Report, een driemaandelijkse data-analyse van Dealroom.co, Golden Egg Check, KPMG, de Regionale Ontwikkelings-maatschappijen (ROM’s), Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP), Dutch Startup Association (dSa) en Techleap.nl.

Bedrijven die wel geld ophaalden, deden het onverminderd goed.

“Dat er afgelopen kwartaal minder kapitaal is opgehaald door Nederlandse techbedrijven komt niet als verrassing,” aldus Lucien Burm, voorzitter van de Dutch Startup Association.

Bekijk het volledige rapport

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK