Met visitekaartjes op zak sneller een toffe baan

artikel-visitekaartjes_3

Het vinden van een leuke job, betekent veel netwerken. Want, zo blijkt uit onderzoek, 20% van de werkzoekenden komt via zijn netwerk aan een toffe baan. Als je dan eenmaal aan het netwerken bent, is het wel van belang dat jouw gesprekspartner ook na jullie ontmoeting onthoudt wie jij bent. Visitekaartjes kunnen een werkzoekende daarbij helpen. Als het gesprek dan ook nog eens goed verloopt en het visitekaartje er gelikt uitziet, heb je die baan al bijna in je pocket!

Presenteer jezelf

In het bedrijfsleven worden visitekaartjes dagelijks gebruikt. Is het niet om gegevens uit te wisselen, dan wel om een (verkoop)gesprek te openen of om jezelf te presenteren. Laat dat laatste nu ook net zijn wat jij als werkzoekende wilt! Maar wat zet je nu eigenlijk op zo’n kaartje? Je naam mag natuurlijk niet ontbreken, gevolgd door een korte profielschets van wie je bent. Zo kun je opnemen naar welk beroep of welke functie je hart uit gaat en welke competenties je beheerst. De ontvanger moet jou natuurlijk wel kunnen bereiken als die contact met je wil opnemen. Vermeld daarom ook je nummer en je e-mailadres op je visitekaartje. Ook kun je je social media accounts opnemen, mits deze relevant én geschikt zijn voor je nieuwe uitdaging.

Een visitekaartje dat opvalt

Het kan zijn dat je bepaalde wensen of eisen stelt aan je nieuwe baan. Als je hier veel waarde aan hecht, is het raadzaam om deze ook te vermelden op je kaartje. Zo weet een werkgever ook meteen waar die aan toe is. Wel zo eerlijk en efficiënt. Het is eenvoudiger om een gezicht te onthouden, dan een naam. Een (goede) foto mag dan ook niet ontbreken. Is er zoveel ruimte op een visitekaartje? Ja! Want naast een standaard ongevouwen visitekaartje, zijn er namelijk ook gevouwen visitekaartjes waarbij je vier zijdes kunt bedrukken. Daarnaast kun je ook nog afwijken van het standaard formaat van 5,5 bij 5,5 centimeter. Maar pak niet te groots uit. Zorg dat het kaartje niet groter is dan 8,5 bij 5,5 centimeter, zodat het nog in iemands portemonnee past.

Shinen bij je werkgever

Maar waar kun je nu het best je visitekaartjes drukken? Bij online drukkerij Reclameland kun je heel eenvoudig in hun gratis online ontwerptool visitekaartjes maken. Hier vind je talloze ontwerpen die je gemakkelijk aanpast. Ook kun je je eigen afbeeldingen en teksten toevoegen, zodat het helemaal jouw kaartje wordt. Daarnaast kun je bij de drukkerij uit verschillende soorten papier en afwerkingen kiezen.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK