Mega-maquette Haarlem in 3D

haarlem 3dHet eerste deel van een mega-maquette van de stad Haarlem is voltooid. Het model van Haarlem-Oost dat klaar is, is 20 m2 groot en gemaakt op een schaal van 1 : 1.000. Ingenieurs Geodan en Fugro hebben het stadsgebied gescand en bewerkt tot kleine ‘kavels’. Die 600 stukjes waren precies groot genoeg om op een ‘gewone’ 3D-printer te produceren. De geprinte 3D-deeltjes zijn vervolgens als legpuzzel gelegd tot maquette. ‘Zonder 3D-printing zou een maquette op deze schaal onhaalbaar/onbetaalbaar zijn’, zegt stadsbouwmeerster Max van Aerschote die de grootste stads-maquette ter wereld zeer waardevol vindt. ‘Een maquette op deze schaal is het middel bij uitstek om inzichtelijk te kunnen communiceren over ruimtelijke ingrepen in de stad en regio. Toekomstvisies kunnen op deze maquette geprojecteerd en besproken worden. Je kunt namelijk meteen fysiek zien waar je het over hebt.’

Bron: haarlem.nl

 


 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK