Loopbaanadvies voor 45-plusser in mediaberoepen

Sinds januari kan iedere werknemer van 45 jaar of ouder gratis advies krijgen van een loopbaanadviseur. Veel mensen maken al gebruik van deze regeling, maar in de grafische branche is deze regeling nog vrijwel onbekend.

Stichting Media Perspectives zet zich daarom in om ervoor te zorgen dat ook mediaprofessionals kunnen profiteren van deze regeling. De subsidieregeling maakt onderdeel uit van het actieplan “Perspectief voor vijftigplussers” van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, dat ernaar streeft om ouderen langer inzetbaar te houden op de arbeidsmarkt. De regeling loopt tot januari 2020, maar in de eerste drie maanden van 2019 hebben al ongeveer 6.000 45-plussers een aanvraag gedaan. Daarmee is het totale budget, dat beschikbaar is gesteld door de overheid, al voor een derde gebruikt.

Mir Wermuth, directie Media Perspectives: “Voor mediaprofessionals én bedrijven is het daarom slim om snel te schakelen als het gaat om loopbaancoaching voor 45 plussers. Vanuit onze stichting stimuleren we het gebruik van loopbaancoaching. Bovendien bieden we ervaren coaches aan die je helpen regie te nemen als het gaat om je loopbaan én toekomst”.

Loopbaancoaching speciaal voor mediaprofessionals

MediaperspectivesMedia Perspectives helpt mediaprofessionals om mee te bewegen in de digitale transformatie die in de media-industrie plaatsvindt. Naast cursussen en kennisevents biedt het platform ook loopbaancoaching aan, gericht op professionals in de media-industrie. Van een korte APK-meting tot een compleet coachtraject met persoonlijk rapport en vijf coachsessies. De coaches zijn bekend met de dynamiek van onze industrie en voorzien mediaprofessionals daarmee van passend advies.

Mir Wermuth: “De regeling van de overheid biedt 45 plussers in de media een mooie kans om -zonder dat het een stuiver kost-, stil te staan bij hun loopbaan. Hoe ziet jouw functie er over een paar jaar uit? En waar sta jij zelf over vijf jaar? Met onze loopbaancoaching zet je de eerste stap om bewust bezig te zijn met je toekomst. In een vragenlijst en coachsessies maken we de balans op. Samen met je coach maak je vervolgens een concreet plan waarmee jij jezelf kunt ontwikkelen”.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK