Lidl met ecologische kassabon

In België is Lidl begonnen met het verstrekken van nieuwe, duurzame kassabonnen. Dat schrijft het Belgische retailkennisplatform Gondola.

Lidl Logo

De supermarktketen is al langer bezig duurzaamheidsinnovaties door te voeren. Nu is het kennelijk de beurt aan de kassabon. Vanaf april worden de nieuwe kassarollen gespreid ingevoerd in de Belgische filialen. Wanneer de nieuwe kassabonnen uit de kassa’s in Nederland komen, is nog niet bekend.

De nieuwe kassabon is blauw en gemaakt van ecologisch materiaal dat door FSC gecertifieerd werd, hetgeen betekent dat het afkomstig is van bossen die duurzaam beheerd worden. De inkt van het kassaticket is bestand tegen licht, olie en water, wat de visibiliteit op lange termijn optimaliseert. Het ticket is ook recycleerbaar, waardoor het zonder zorg bij papier en karton gelegd kan worden

Lidl claimt dat de nieuwe kassabon ook geen schadelijke stoffen bevat die slecht zouden kunnen zijn voor de gezondheid.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK