We kunnen leren van Birchbox succes: custom content

Goede content, afgestemd op klant en medium, is het geheim achter het succes van Birchbox, een service die elke maand een pakket met make-up artikelen naar abonnees stuurt. Om abonnees te werven en te behouden zet Birchbox niet alleen op de klant afgestemde producten in, maar ook content perfect afgestemd op die klant. Die content is niet alleen afgestemd op wat de klant wil lezen en leren, maar ook via welk medium content tot de klant bereikt. Dat betekent, dat Birchbox content aangepast wordt voor de site, voor het online magazine en voor de specifieke eisen en spelregels die Twitter, Facebook en andere social media kanalen stellen aan succesvolle content. De groei van Birchbox als webshop, maar ook als fysieke winkel nu al in New York en straks ook in Parijs en andere wereldsteden, bewijst de waarde van deze integrale contentstrategie. Daar kunnen we wat van leren, zoals: het aanpassen van content voor een maandelijks gedrukt tijdschrift, een wekelijks online magazine, de dynamische content van een website en het publiceren via social media kanalen. De technische gereedschappen hiervoor zijn beschikbaar en het moet toch mogelijk zijn om daar een winstgevend businessmodel te bedenken, zoals het Nederlandse Linda.com bewijst!

Bron: econsultancy.com

 

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK