KBA: alles wordt duurder

Koenig & Bauer (KBA) heeft aangekondigd per 1 april a.s. haar prijzen met 3,7% te verhogen. Dit geldt voor het gehele productportfolio van de Duitse grafische leverancier. KBA-topman Ralf Sammeck spreekt van een ‘noodzakelijke stap, gezien de stijgende kosten waar het concern mee te maken heeft.’ Ook is de maatregel volgens Sammeck nodig om ‘de innovatieve oplossingen en hoge service-oplossingen voor de klanten te kunnen blijven bieden.’
KBA, dat afgelopen jaar het 200-jarige bestaan vierde, heeft de prijsverhoging blijkbaar nodig om winstgevend te blijven. KBA is na Heidelberg de grootste drukpersenbouwer en draaide vorig jaar een omzet van 1,2 miljard euro. Bij KBA werken ongeveer 5.500 mensen.

Bron: print.de/americanprinter

 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK