IPEX is meer dan alleen een goede reden om Londen te bezoeken

IPEX logoVan 24 tot 29 maart is Londen de gastheer van IPEX 2014, een beurs die in de schaduw van DRUPA minder belangrijk lijkt dan in voorgaande versies. Toch zijn er meer redenen dan een bezoek aan swinging Londen om IPEX te bezoeken. In deze tijd waar ontwikkelingen sneller dan ooit gaan geeft een internationale beurs als IPEX een overzicht van wat er in onze industrie verandert en welke ontwikkelingen ons te wachten staan. Niet verwonderlijk dat het meeste nieuws komt uit de digitaal drukken, (online) afwerking en geld- en milieubesparende oplossingen.

Geld en milieu sparen
– Enviro Image Solutions, heeft een methode ontwikkeld om rubber doeken tot vier keer toe te vernieuwen en is met haar EIS blanket renewal program al zeer succesvol in Amerika.
– Videojet Technologies toont een economische, lees goedkope, oplossing om met een snelheid van 160 meter/min. mailings te printen.
– In de Eco Zone laat Komori zijn vijfkleuren GLC540+C zien die dankzij UV-droging minder energie gebruikt dan infrarood of warme lucht droging.
– EFI toont voor het eerst zijn SmartSign Analytics software waarmee je kunt berekenen wat de ROI is van groot formaat afdrukken.
– Marlowe Digital toont de StudioRip XF, een supersnelle raster image processor voor een zeer concurrende prijs.
– Drukfarben introduceert Bio Safe inkten die bij aanraking je beschermen tegen MRSA en e.coli bacteriën.
– AMS heeft een primeur met de XP7 Service LED-UV inkt droog systeem.
Digitaal drukken
– Scodix gebruikt de IPEX om zijn Ultra Digital Enhancement Press te introduceren, een  digitale pers die volgens Scodix 1250, B2 formaat, super kwaliteit afdrukken levert.
– Copytrax toont voor het eerst zijn, volgens het bedrijf zeer betaalbare, Cezonne UV Cure printer, een A2 printer die dankzij zijn UV inkten over verschillende substraten kan printen.
– Riso laat zien dat digitaal printen in een acceptable kwaliteit snel en goedkoop kan met zijn ComColor X1 Seris inkjetprinters.
– Epson introduceert zijn nieuwe dye sublimatie printers, de SureColor SC-F die zoals de naam al aangeeft een gegarandeerde kleurenweergave opleveren.
Afwerking
– IFS laat in samenwerking met FujiFilm een combinatie zien van een Lasermax unwinder en een Horizon StichLiner 6000 die de output van een FujiFilm Jet Press 720 Be inkjet pers online verwerkt tot complete producties.
– Ibus demonstreert de Smart-binder SB, een groot volume oplossing voor booklets voor in inkjet gedrukte rol output.
– Duplo introduceert een aantal nieuwe afwerkingsoplossingen zoals de UtraBIND 2000 PUR en de DC-646PRO
Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

VIGC Hackaton: Reinvent The Graphic Arts Industry (12-13 okt.) – Het congres (15 okt.)

Vigc Congres Hackaton 2020

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK