International Print Day op 19 oktober

bb161012-printsmartOp 19 oktober is het International Print Day, #IPD16, een 24 uur durend evenement rond Print dat vooral via social media verspreid moet worden.
Het thema is #PrintSmart. Om 9PM GMT (23.00 uur in Nederland) vindt er op Twitter een #PrintChat plaats.
De organisatie vraagt iedereen, die iets met print heeft, mee te doen. IPD is een initiatief van Deborah Corn, van Print Media Centr. Vorig jaar genereerde #IPD15 zo’n 27 miljoen views in 24 uur.

De organisatie wil met Print Day informatie delen en voorlichting geven aan de wereldwijde print en marketing community. Ook moet iedereen dan toegang kunnen krijgen tot informatie over bedrijven, producten en diensten. Tenslotte moet Print Day netwerkmogelijkheden bieden.

IPD moet een jaarlijks terugkerend fenomeen worden. Corn roept iedereen op er een feest van te maken. ‘Nodig klanten uit en doe samen mee met deze dag. Net als print zelf, is creativiteit grensloos. Wees inventief en laten Print trending worden’, is haar oproep.

#IPD16 start in Australië om 09.00 uur locale tijd en eindigt om 17.00 uur locale tijd in de Verenigde Staten (ETS).

(bron: SignPro)

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK