Interim CEO Xerox Steven Bandrowczak definitief benoemd

Nadat John Visentin in juni overleed, was het aan Steven Bandrowczak om de dagelijkse leiding op zich te nemen als interim CEO van Xerox. Inmiddels is zijn benoeming definitief.

Steven Bandrowczak

James Nelson, voorzitter van de raad van bestuur van Xerox, zei in een verklaring dat Bandrowczak het volste vertrouwen heeft gekregen van het bestuur om Xerox te gaan leiden en verder vooruit te helpen.

Bandrowczak trad vier jaar geleden in dienst bij Xerox als president en COO (chief operations officer) en is dus bekend met de werking van de top van het bedrijf. In 2019 maakte hij ook acht maanden deel uit van de raad van bestuur van de toen nog bestaande joint venture FujiXerox.

Hij werkte ook meer dan vier jaar bij HP – dat Xerox voorafgaand aan de pandemie via een vijandig overnamebod probeerde over te nemen – als senior vicepresident voor global business service en BPO (Business Process Outsourcing). Na zijn vertrek bij HP in 2016 werkte hij bij Sutherland Global Services en vervolgens bij Alight Solutions, waar hij COO en CIO was.

Eind vorige maand benoemde Xerox ook Philip Giordano, oprichter en chief investment officer van Livello Capital Management, tot lid van de raad, waardoor het aantal bestuursleden weer op acht kwam.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK