Interactieve posters op scholen

Mobiel internet en schoolgaande jongeren vormen een unieke en onafscheidelijke combinatie voor adverteerders. Clear Channel Hillenaar vertaalt deze combinatie in het eerste interactieve indoor netwerk dat 3 maart 2014 wordt gelanceerd. Na de succesvolle lancering van het interactieve netwerk op Abri’s, voorziet Clear Channel al haar Schoolboards en Studi’s van interactieve tags met Near Field Communication (NFC) en QR (Quick Response).

clear channel network blokboek

Ruim 60% van de jongeren bezit tegenwoordig een smartphone en zelfs 86% van de jongeren tussen 12 en 25 jaar is regelmatig mobiel online (Young Works, 2013). Het interactieve netwerk biedt adverteerders derhalve dé mogelijkheid tot directe interactie met scholieren en studenten. Via een simpele ‘tap’ of ‘scan’ met hun smartphone bekijken zij direct filmpjes, downloaden zij kortingscoupons en volgen en liken zij sociale media. Ook onderwijsinstellingen kunnen optimaal gebruik maken van het interactieve netwerk voor het werven van jongeren voor open dagen, bijvoorbeeld door een inschrijfformulier te koppelen, een introductiefilm te tonen of scholieren direct door te verwijzen naar de website met achtergrondinformatie, opleidingsmogelijkheden en plattegronden.

Maar liefst 95% van de 12 tot 18 jarigen en 58% van de 18 tot 25 jarigen volgt onderwijs (CBS, 2013). Met de Schoolboards en Studi’s biedt Clear Channel een landelijk affichenetwerk aan waarmee adverteerders scholieren en studenten in het middelbaar, voortgezet en hoger onderwijs (MBO/VMBO/HAVO/VWO/HBO/Universiteit) doeltreffend bereiken. Door het plaatsen van de NFC en QR tags zijn campagnes eenvoudig interactief te maken. Adverteerders bereiken jongeren dáár waar ze vrijwel dagelijks (verplicht) aanwezig zijn, dus de kans op positieve interactie is zeer aanwezig. Het netwerk levert waardevolle rapportages om de effectiviteit van de campagne te meten, gebaseerd op gegevens zoals tijd, locatie (GPS), type telefoon en provider.

Het interactieve indoor netwerk kan ingezet worden om diverse doelen van de adverteerder te ondersteunen; van het creëren van een unieke merkbelevenis tot online verkoop of het uitbreiden van de campagne naar social media. Het netwerk biedt adverteerders de unieke gelegenheid hun campagne te integreren met hun online activiteiten, waarmee de betrokkenheid van jongeren wordt versterkt en verdiept. Door de synergie tussen posters en online krijgen scholieren en studenten direct de mogelijkheid om te delen, kopen, proberen, zoeken, bekijken en downloaden.
Met NFC wordt – draadloos – informatie uitgewisseld binnen een straal van 4 centimeter. De NFC technologie wordt nu al op kleinere schaal gebruikt; bijvoorbeeld bij de OV chip, toegangspassen en pilots met pintransacties.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK