Inkt van restgroente tegen verspilling

Elk jaar gooien we 1,3 miljard ton voedselresten weg. De Verspillingsfabriek in Veghel, een initiatief van Hutten Catering, wil daar iets tegen doen. Zij brengen het merk Barstensvol op de markt. Dat zijn soepen gemaakt van afgekeurde groenten, die anders zouden worden weggegooid. Deze worden verkocht bij Emté. Om de boodschap nog beter onder de aandacht te brengen heeft reclamebureau Fama bedacht om ook eens de inkt, die gebruikt wordt voor het drukken van de soepverpakking, van diezelfde restgroente te maken. En met succes. Bekijk ook het filmpje.
Bronnen: SignPro/Marketingtribune

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK