Air-Ink: Inkt uit smog

AIR ink ink out of smogDrukken kun je er niet mee maar Air-Ink, inkt gemaakt uit de roetdeeltjes die smog vormen, geeft wel duidelijk aan wat een van de grootste milieuproblemen van onze tijd is. Want als je door een paar uur de roetdeeltjes van een dieselmotor op te vangen genoeg pigment hebt om inkt te maken dan weet je wat we met zijn allen inademen in grote steden en industriële gebieden. Dat was ook de opzet van Tiger, de grootste bierproducent van Azië. Air-Ink brengt de smog terug naar de straat door graffiti artiesten stiften, spuitbussen en inkt te leveren die ze verwerken in kunst die op zijn beurt weer aandacht vraagt voor het smogprobleem. Bekijk het filmpje van Air-Ink op onze video pagina en zie hoe groot dit probleem eigenlijk is.


 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. Ook het #BOPE (Benelux Online Print Event), welke gepland stond voor 23 april is afgezegd.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK