Grootste heatsetpers ooit

’s Werelds grootste heatset rotatiepers is in productie gegaan bij de WKS Druckholding in het Duitse Wassenberg. Het gaat om MAN Roland Lithoman 160, waarbij twee 80-pagina persen zijn gecombineerd. De megapers heeft een baanbreedte van 4,5 meter en draait met een snelheid van 50.000 omwentelingen per uur.  Dat komt neer op 160 x 50.000 = 8.000.000 pagina’s per uur, en dus enkele honderduizenden tijdschriften per uur.
lithoman
Voor heatsetdruk – offsetdruk met geforceerde droging – is een pers van deze omvang ongekend. Krantenpersen – coldset – kunnen nog groter zijn. Heatsetpersen worden, net als diepdrukpersen, gebruikt voor de productie van grote oplagen magazines.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK