Google zet mobielvriendelijke sites binnenkort hoger in zoekresultaten

mobiele-websiteGoogle gaat vanaf 21 april mobielvriendelijke sites hoger in de zoekresultaten zetten. Dat geldt voor alle talen wereldwijd. De maatregel zal volgens het bedrijf een ‘grote impact’ hebben. Het opent ongetwijfeld kansen voor site bouwers. Heel veel sites die nog niet voor mobiel geoptimaliseerd zijn, moeten op de schop.

Mobielvriendelijk wil zeggen geoptimaliseerd voor smartphones en tablets. Dat kunnen speciaal voor mobiel ontwikkelde pagina’s zijn of sites met responsive design, die meeschalen al naar gelang het gebruikte scherm. Ook informatie van apps wordt meegewogen.

In het verleden keken Google-algoritmen vooral naar de zichtbaarheid van mobiele sites, maar nu is mobiel een voorwaarde voor een hogere ranking.

Google heeft een handleiding voor mobiele sites gemaakt en een online test.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK