Gezocht: Linotronic voor het Apple Museum

Voor het binnenkort te openen Apple Museum in Utrecht zoeken wij een Linotronic 100, 200 of 300 laserbelichter met Postscript RIP. In het Apple Museum (in The Wall langs de A2) komt een afdeling die geheel gewijd is aan de rol van de Macintosh in de DTP-wereld waarbij de belangrijkste representanten van de verschillende hardwarecomponenten, softwarepakketten en letterproeven vanaf 1985 getoond zullen worden.

Linotronic 300
Linotronic 300

Henk Gianotten deed een oproep op zijn LinkedIn pagina: “Er zijn al diverse PostScript printers beschikbaar maar ik vind dat een Linotronic laserrecorder compleet met een PS-RIP hier niet mag ontbreken. Wellicht kennen jullie mij nog als Mr. Postscript uit de tachtiger en negentiger jaren. Postscript en pdf zijn essentieel voor de mediaproductie en een historisch overzicht met dit belangrijke erfgoed is beslist nodig.”

“Ik wil iedereen vragen na te gaan waar wellicht nog zo’n oude Linotronic belichter in de opslag staat. Linotype leverde destijds verschillende modellen als de 100, 200, 260, 300, 330, 500, 530, 630 en zelfs model 1000, Onze voorkeur gaat uit naar de 100 of 300 maar ook die andere modellen hebben onze aandacht. Ik meld jullie t.z.t. wat deze zoektocht heeft opgeleverd en zal de datum van de opening van het Apple museum ook hier graag bekendmaken. Heb je een goede tip of zijn er producten die jij nog hebt en beslist in Utrecht getoond moeten worden, laat het me weten (bij voorbaat dank) via mail.”

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

1 reactie

  1. Henk Gianotten op 12/02/2024 om 01:12

    Ik kan jullie melden dat er een Linotronic 300 voor het Apple Museum in Utrecht is gevonden. Er ontbreekt echter nog een Postscript RIP. Heeft iemand ergens nog een Linotype PS-RIP om de installatie compleet te maken. Laat het ons weten. Bij voorbaat dank.Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK