Gaat Google als hardwarefabrikant de wereld veroveren?

Google introduceerde deze week een vloed aan hardware producten. Van laptops tot koptelefoontjes, en van mobieltjes tot spraakgestuurde draadloze luidsprekers, werden gepresenteerd in Londen. Dat lijkt er op te duiden dat de softwaregigant met hardware de wereld wil veroveren. Maar niets is minder waar, AI en ML is waarom het gaat. Met de best mogelijke kunstmatige intelligentie en slimme zelflerende software, wil Google de greep op onze digitale wereld verstevigen. En daarvoor zijn betaalbare en ruim beschikbare devices nodig. Devices, zoals de nieuwe Pixel 2 Chromebook, een laptop met dezelfde specificaties als een twee keer zo dure Macbook Pro, of de Google Home Mini, een 49 dollar kostende digitale assistent, die je met het web verbindt. Google gelooft sterk in de kracht van AI en ziet toepassingen, bijvoorbeeld in zijn Google Map software, die dankzij AI meer en betere router-informatie gaat geven. AI gaat ook een grote rol spelen in waar het allemaal om begonnen is: de zoekmachine van Google. Door iedereen dit te laten gebruiken, wordt een inkomstenstroom gegenereerd die niet door hardware is te bereiken.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK