Gaat Google als hardwarefabrikant de wereld veroveren?

Google introduceerde deze week een vloed aan hardware producten. Van laptops tot koptelefoontjes, en van mobieltjes tot spraakgestuurde draadloze luidsprekers, werden gepresenteerd in Londen. Dat lijkt er op te duiden dat de softwaregigant met hardware de wereld wil veroveren. Maar niets is minder waar, AI en ML is waarom het gaat. Met de best mogelijke kunstmatige intelligentie en slimme zelflerende software, wil Google de greep op onze digitale wereld verstevigen. En daarvoor zijn betaalbare en ruim beschikbare devices nodig. Devices, zoals de nieuwe Pixel 2 Chromebook, een laptop met dezelfde specificaties als een twee keer zo dure Macbook Pro, of de Google Home Mini, een 49 dollar kostende digitale assistent, die je met het web verbindt. Google gelooft sterk in de kracht van AI en ziet toepassingen, bijvoorbeeld in zijn Google Map software, die dankzij AI meer en betere router-informatie gaat geven. AI gaat ook een grote rol spelen in waar het allemaal om begonnen is: de zoekmachine van Google. Door iedereen dit te laten gebruiken, wordt een inkomstenstroom gegenereerd die niet door hardware is te bereiken.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK