Fraude met ‘groen’ bijbelpapier

bijbelEen mooi milieuvriendelijk idee, zo dacht men. Een bijbel gedrukt op gerecycled bijbelpapier. Vrijwilligers zamelden tienduizenden oude bijbels in die als grondstof moest dienen voor de nieuwe Groene Bijbel. Maar naar nu blijkt heeft een medewerker van bijbeldrukkerij Jongbloed in Heerenveen gefraudeerd met het papier. Niet het oude gerecyclede bijbelpapier is gebruikt, maar nieuw papier. Uitgever, het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG), noemt dit ‘onacceptabel’ en ‘heroverweegt’ de samenwerking met de bijbeldrukkerij in Heerenveen. Jongbloed gaat diep door het stof en biedt excuses aan. De medewerker die verantwoordelijk is voor de foute papierkeus is op non-actief gesteld.
Bron: Trouw


 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK