Eerste door AI gegenereerde kunstboek ter wereld

Hybride kunstenaar YVESKE kondigt de lancering aan van ‘GREAT BOOK OF GREATNESS’, het eerste door AI gegenereerde kunstboek ter wereld. Dit grote kunstboek van 8 kilo, waar jaren aan is gewerkt, is het geesteskind van de Nederlandse ondernemer Yves Gijrath.

Gijrath had moeite om zijn gedachten in een traditionele kunstvorm vast te leggen. Met behulp van een AI-algoritme bracht hij 191 gamechangers in beeld die onze levens beïnvloedden en hun invloed lieten zien door middel van unieke kunstwerken. “Het is het eerste door AI gegenereerde kunstboek in zijn soort”, vertelt de oprichter. “Dit werk legt de essentie van deze 191 individuen vast in 200 kunstverhalen en benadrukt hun impact op de wereld door een onderscheidende lens.”

De vraag die Gijrath stelde: “Kan één persoon de wereld veranderen?” Het resultaat is een eerbetoon aan visionairs, vernieuwers en leiders die deze wereld vormgeven, zoals Elon Musk, architect Frank Gehry, Françoise Bettencourt, LeBron James, Marina Abramovic en Taylor Swift. Deze pioniers zijn geportretteerd via een kunstvorm genaamd Hybrid Art, waarbij AI-generatie wordt gecombineerd met traditioneel kunstenaarschap.

GREAT BOOK OF GREATNESS heeft tot doel het publiek over de hele wereld te inspireren en te betrekken, waarbij het menselijk potentieel en de mogelijkheden van artistieke expressie worden gevierd. “Door gebruik te maken van de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie en deze te combineren met traditionele kunst en drukwerk, zijn we er trots op de eerste ter wereld te zijn”, aldus Gijrath.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK