Een tolk in een doosje uit Rotterdam

Ongelofelijk maar er bestaat nu een stem vertaalapparaat.
Uit het persbericht:

“In enkele maanden van ambitieus idee naar een revolutionair product: de Rotterdamse start-up Travis heeft zojuist een gecrowdfunde ‘universele vertaler’ succesvol ontwikkeld. Het apparaatje Travis de Tolk is ‘s werelds eerste stem-vertaalapparaat met kunstmatige intelligentie en kan 80 talen verstaan, vertalen en uitspreken.”

In februari 2017 presenteerde Travis haar plannen voor een ‘universele vertaler’ op het Mobile World Congress in Barcelona. Het bedrijf haalde kort daarna bijna $800.000 op bij 5.000 mensen tijdens een internationale crowdfunding-campagne. Nederland stond daarbij in de top-3 van landen waar de meeste supporters vandaan kwamen. Dit gaf de doorslag om in deze zomermaanden het product te lanceren op de Nederlandse markt.

Wereldwijd worden er 7.000 verschillende talen gesproken, maar spreekt 83% van de wereldbevolking slechts één taal. Dit ‘communicatieprobleem op wereldschaal’ leidt tot sociale uitsluiting, gevaarlijke misverstanden en veel onbegrip tussen mensen. Het probleem wordt versterkt doordat er tegenwoordig meer internationale reizigers, vluchtelingen en expats zijn dan ooit tevoren. De missie van Travis is: het creëren van een wereld, waarin iedereen kan communiceren in hun eigen taal. Het stem-vertaalapparaat Travis de Tolk maakt het mogelijk taalbarrières te overbruggen en mensen met elkaar te verbinden.

“Wij willen niet wachten op de perfecte vertalingen, omdat ook simpele vertalingen het verschil kunnen maken tussen begrip en onbegrip. De eerste gebruikers van het apparaat zullen niet alleen contact kunnen leggen met de wereld om hen heen, maar zullen ook bijdragen aan de ontwikkeling van de vertaaltechnologie, door ons feedback te geven en met hun gebruik de kunstmatige intelligentie aan het werk te zetten,” aldus Lennart van der Ziel, CEO van Travis.

Door lokale campagnes te voeren de komende maanden in landen als: Nederland, Spanje en China, wil Travis dit jaar een hechte wereldwijde community creëren van 50.000 actieve gebruikers. Verbeteringen op basis van hun feedback en gebruiksdata zal Travis op afstand continu doorvoeren in de vertaalsoftware van het apparaat.

Mensen die in Nederland woonachtig zijn kunnen zich via www.travistolk.nl/lancering intekenen voor speciale acties en de mogelijkheid om hun Travis de Tolk te bestellen via IDEAL. Eerder was dat alleen mogelijk met creditcard. Ook zal daarbij aandacht worden gevraagd om te doneren voor het nader bekend te maken goede doel.

Over Travis
Travis heeft een ervaren internationaal team afkomstig uit drie continenten: Rotterdam (Nederland), Boston / New York City (Verenigde Staten) en Shenzhen (China). Na een succesvolle crowdfunding-campagne op het platform Indiegogo, werd Travis de Tolk ontwikkeld: ‘s werelds eerste stem-vertaalapparaat met kunstmatige intelligentie. Travis de Tolk kan 80 talen verstaan, spreken en vertalen.

 

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK