Een Nick & Simon bankbiljet

Koninklijke Joh. Enschedé heeft samen met artiestenduo Nick & Simon een speciaal bankbiljet ontwikkeld. Het resultaat is een productie waarin het drukkersambacht wordt samengevoegd met digitale technologie.

Nick En Simon Tientje Bankbiljet Joh Enschede

Het Nick & Simon tientje is een uniek bankbiljet dat toegang geeft tot een app met hybride reality interacties, zoals: thuisoptredens van Nick & Simon in Augmented Reality, het bekijken van verhalen en zelfs met het duo op de foto gaan. Joh. Enschedé werkte hiervoor samen met innovatiebureau Wij Doen Dingen. Het bankbiljet is de eerste in zijn soort dat via een app extra digitale functionaliteiten biedt.

De opbrengst van de verkoop van het kaartje gaat naar EpilepsieNL, om baanbrekend onderzoek te financieren. Als voorschot op de bijdrage reikten Nick & Simon een cheque van 100.000 euro uit aan Joost Wijnhoud, directeur van EpilepsieNL en Miljuschka Witzenhausen, ambassadeur van EpilepsieNL.

Het bankbiljet is een limited-edition productie en is vanaf 7 februari verkrijgbaar via de webshop www.nickensimontientje.nl

In de uitzending van talkshow Beau van maandag 7 februari 2022 vertelden Nick en Simon over deze speciale uitgave van Joh. Enschedé en Wij Doen Dingen. “Alleen Elvis ging ons voor met een eigen bankbiljet.”

Beeldbron: Website Joh. Enschedé

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK