Duitse regering ziet niets in JA/JA-sticker

De Duitse regering ziet binnen de huidige regeringsperiode vooralsnog af van de ‘Opt-in’-regeling voor huis-aan-huisreclame.

De retailers in Duitsland pleiten veel actiever voor het behoud van hun meest effectieve communicatiemiddel. Nederlandse retailers stelden zich in elke fase van het juridische proces zeer terughoudend op.

De Deutsche Umwelthilfe (DUH) pleit al geruime tijd voor de invoering van een ‘landelijk opt-in systeem’ door het ministerie van Justitie, dat verantwoordelijk is voor consumentenbescherming. Dit zou betekenen dat reclame-
post alleen wordt bezorgd indien de ontvanger daar uitdrukkelijk om verzoekt. Dit zou enorme gevolgen hebben voor dit reclamekanaal, en dus ook voor het drukken van brochures. Maar voorlopig zal er waarschijnlijk niets veranderen in de huidige juridische situatie. In antwoord op een vraag van de Deutsche Presse-Agentur heeft het Bondsministerie van Justitie nu verklaard dat het regeerakkoord niet voorziet in een ‘opt-in regeling’, zoals Deutsche Umwelthilfe eist.

Bron: Print.de

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK