DPG Media: gratis abonnementen voor financieel ‘minder bedeelden’

Jaarlijks wil DPG Media 5000 gratis abonnementen ‘uitdelen’ aan mensen die geen of beperkte financiële middelen hebben om zelf een abonnement af te sluiten. Het idee kwam van een proef binnen De Gelderlander, die dat vorig jaar deed bij haar 175 jarig bestaan.

Kranten

Naast alle regionale titels doen ook AD en Het Parool mee aan het initiatief. Het aanod geldt voor zowel kranten in print als in digitaal. Het initiatief heeft niets te maken met de komende verhoging van de BTW op nieuwsmedia, tijdschriften en boeken.

Toegang tot (regio)journalistiek heeft positieve effecten. Dat is gebleken uit het onderzoek van de Radboud Universiteit Nijmegen, in navolging op hetgeen De Gelderlander had gedaan

Distributie via voedselbanken

Voor dit project wordt in 20 steden samengewerkt met lokale voedselbanken en andere organisaties die veel voor minima doen. Deze instanties buigen zich over de verdelingen van de abonnementen.

Bron: DPG Media en inct

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK