Direct mail is ‘hot new media’

In dbrink omegait digitale tijdperk wordt een fysieke mailing gezien als een uitstervend fenomeen, door sommigenzelfs al dood verklaard. Maar niets is minder waar, zo stelt de Amerikaanse marketeer Drew McLellan. De mediatrendvolger noemt gedrukte mailing een ‘hot new media’ in zijn blog. Juist doordat online en mobiele marketinguitingen onze elektronische mailbox uitpuilen, heeft de schaarsere fysieke mailing op de deurmat veel meer impact gekregen. Door die effectiviteit van gedrukte mail zetten zelfs digitale reuzen als Google de fysieke mailing in voor het marketen van nieuwe diensten, inclusief Adwords coupons. De effectiviteit staat of valt wel met de kwaliteit en timing.

McLellan geeft een 3 tips om direct mail-actie te laten slagen:
1. be odd: gebruik een afwijkend (niet A4-) formaat, kleuren en lettertype
2. don’t be flat – gebruik creatieve 3D-toepassingen, bijvoorbeeld door bijzondere vouwwijze of door een gadget toe te voegen aan de mail pack. (De ontvanger zal dit niet ongeopend in de prullenbak gooien, bang als hij is om iets waardevols weg te gooien.)
3. be late: val ‘laat’ op de mat: direct mail op vrijdagmiddag beter scoort dan op maandag. (Mensen hebben in het weekend meer tijd hun post goed door te nemen.)

(Met dank aan @DirectMember)

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK