Digitaal in de ban op Zweedse scholen

Minister van Onderwijs Lotta Edholm zet leerlingen van digitale apparaten over op boeken en handschrift. Leraren en deskundigen debatteren over de voors en tegens in het doorgaans digitaal progressieve Zweden.

Schoolboeken Zweden

Sinds jonge kinderen in heel Zweden onlangs weer naar school zijn gegaan, leggen veel van hun leerkrachten een nieuwe nadruk op gedrukte boeken, rustig lezen en handschriftoefeningen, en besteden ze minder tijd aan tablets, onafhankelijk online onderzoek en toetsenbordvaardigheden.

De terugkeer naar meer traditionele manieren van leren is een reactie op de vraag van politici en deskundigen of de hypergedigitaliseerde Zweedse benadering van onderwijs, inclusief de introductie van tablets in kleuterscholen, heeft geleid tot een afname van basisvaardigheden.

De Zweedse minister van Onderwijs, Lotta Edholm, die 11 maanden geleden aantrad als onderdeel van een centrumrechtse coalitieregering, was een van de grootste critici van de totale omarming van technologie.

Lees alle overwegingen

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK