De Standaard experimenteert met Google Glass

Googleglasskrant

Het Belgische dagblad De Standaard wacht niet op de lancering van Google Glass om nu al te experimenteren met een toepassing voor de slimme bril. Het is de eerste Europese krant die haar nieuws op deze manier toegankelijk maakt.

Samen met de Gentse startup Endare werkt De Standaard aan een app voor Google Glass die het online nieuws van De Standaard naar de bril van Google brengt. De eerste gebruikers van Google Glass zullen hierdoor onmiddellijk toegang krijgen tot de nieuwsfeeds van De Standaard.

De mogelijkheden van Google Glass reiken op termijn nog verder: bij het lezen van de papieren krant met Google Glass wordt het eveneens mogelijk om zogenaamde augmented reality op te roepen: krantenartikels kunnen hierbij verrijkt worden met infografieken, extra foto’s, video of live updates.

Wanneer deze nieuwe technologie een weg zal vinden naar Belgische gebruikers, is nog onduidelijk. De lancering van Google Glass op de Amerikaanse markt wordt in de eerste helft van dit jaar verwacht.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK