De Correspondent sluit nu al kantoor in New York

Wat zeer ambitieus begon, eindigt sneller dan gedacht. De Correspondent gaat haar Amerikaans titel The Correspondent besturen vanuit Amsterdam.

Mede-oprichter Ernst-Jan Pfauth haalde in de US
2,5 miljoen dollar aan contributies op, en zou eind september vanuit New York een engelstalige versie lanceren. Het bedrijf zou – mede geholpen door externe bronnen  – een kantoor opzetten in New York met
5 tot 10 redactionele medewerkers. In oktober van het afgelopen jaar zei Pfauth een jaar de tijd te nemen voor de opzet van het digitale journalistieke platform in New York.

Plotselinge wending

Met de ‘campaign office’ werd de nodige promotie van het merk in New York opgezet, en werden dus abonnees geworven. Nu zegt Pfauth dat bij ‘nader inzien’ Amsterdam een betere en goedkopere plek is om
The Correspondent verder te ontwikkelen, journalistiek te bewaken en talent aan te trekken. Misschien allemaal wel waar, maar of de gescoorde abonnees in New York dat ook zo vinden, mag betwijfeld worden.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

De trainingen voor het najaar van 2021 staan gereed. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK