Creative Communication News Network slaat vleugels uit

dru1602_tm01_cooper_medienpartner_cmyk01Blokboek.com presenteert zich onder de internationale naam Creative Communication News Network (CCNN) op drupa met een eigen stand bij de Noordingang EN06.

Blokboek – CCNN presenteert nu meer dan een jaar het nieuws van de Grafische Communicatie-industrie in het Engels met een groeiend succes. Na het succes van de nieuwe aanpak van Blokboek – CCNN in Nederland blijkt ook de Engelstalige nieuwsbrief en site een snelgroeiend bereik te hebben. “Tijd om de vleugels uit te slaan,” zegt Marco den Engelsman, mede-initiatiefnemer van deze online uitgave.

Online

“We brengen het nieuws en achtergronden van de grafische communicatie-industrie daar waar het gelezen wordt en dat is op laptop, tablet en smartphone. Steeds vaker blijkt dat mensen ook de langere verhalen online lezen maar dan moet het ook wel leuk zijn”. De wekelijkse nieuwsbrief die de uitgeverij maakt wordt benaderd als een zelfstandige titel. “Je moet het zien als een weekblad,” zegt de andere initiatiefnemer Rob van den Braak. “De artikelen voor de nieuwsbrief worden handmatig geselecteerd, worden zo nodig ingekort en krijgen eindredactie. Met als doelstelling een nieuwsbrief te maken die los leesbaar is en waar mensen niet iedere keer van weg moeten klikken. Met de thema nieuwsbrieven die we voor onder meer drupa en FESPA maken hebben we een formule gevonden die niet alleen heel informatief is, maar ook voor adverteerders een hele efficiënte methode blijkt om zich te promoten en leads te genereren.”

Communicatie

Blokboek – CCNN ziet de markt breder dan de grafische industrie. Marco: “De grafische industrie is onderdeel van de communicatieproductie-industrie. Wij zien een drukker als producent van communicatiemiddelen en we laten in onze berichtgeving zien wat er gemaakt wordt in deze industrie. Hiermee inspireren we onze lezers nieuwe werelden te ontdekken. Wekelijks bieden we onze trouwe lezers een ware ontdekkingstocht naar kansen.”

Partners

Omdat dit Nederlandse initiatief in andere landen niet bestaat zoekt Blokboek – CCNN op drupa lezers en partners om samen mee te werken. “Eigenlijk is iedereen op de beurs wel een relatie,” zegt Marco lachend. ”Of het is een lezer, of een uitgever waar we mee samen kunnen werken of het is een bedrijf die we een promotiekans kunnen bieden. Dan kun je toch niet thuis blijven zitten!”.

Kom langs op standnr. EN06 of maak een afspraak.

Kijk op:    http://www.blokboek.net/

Mail:       marco@blokboek.com

rob@blokboek.com

 

Tel: +31618883969

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK