Creative Press Challenge: beste printadvertentie van het jaar

pr1De Persgroep heeft de vierde editie van de Creative Press Challenge gelanceerd. Maar liefst 126 creatieven van 40 verschillende reclamebureaus zijn aan de slag gegaan voor Plastic Soup Foundation. De Creative Press Challenge daagt reclamemakers uit om terug te gaan naar de kern van een goed doel en hiervoor hun beste print van het jaar te maken.

Start
De deelnemers kwamen in oktober bij Club ADCN (Advertising Design Creativity the Netherlands) bijeen om hun briefing te ervaren. Door middel van een interactieve installatie werden zij letterlijk geconfronteerd met de plastic soep. Met deze inzichten gingen de deelnemers hun beste printadvertentie van het jaar maken voor Plastic Soup Foundation. Het werk wordt ingezonden als markerschets, zodat de puurheid van het idee beoordeeld kan worden.

pr2Plastic Reflectic
Voor het briefingsevent ontwikkelden Better Future Factory en Front404 ‘Plastic Reflectic’, een interactieve installatie die de plastic soep tot leven brengt. De Plastic Reflectic confronteert ons met een plastic versie van onszelf, met de gedachte dat we langzaam één worden met plastic. Plastic dringt namelijk elke dag ongemerkt ons lichaam binnen. De Plastic Reflectic brengt de plastic soep, die normaal ver weg in de oceaan ligt, direct tot aan onze voeten.

Genomineerden
Deze week werden drie top teams bekendgemaakt tijdens Nomination Night door Philippe Remarque, hoofdredacteur van de Volkskrant. In willekeurige volgorde zijn dit de top drie teams: Joost van der Schoot en Renske Perdon van The Oddshop, Luuk van de Put en Jurre van de Ven van Alfred International, en Cynthia Trinocque en Long Woo van SuperHeroes. De jury koos deze top drie, omdat ze met hun eenvoud op krachtige wijze het probleem schetsen waartegen Plastic Foundation strijdt. Deze drie teams krijgen de kans pr3om van hun schets een advertentie te maken, met een klein budget van de Persgroep.

Winnaar
Het creatieve hart van de jury (bestaande uit Mervyn ten Dam, Dave Canning en Ewoudt Boonstra) komt weer bij elkaar om uit deze drie geproduceerde advertenties de winnaar te kiezen, die op 1 december bekend wordt gemaakt. De winnende advertentie wordt op donderdag 8 december geplaatst in de Volkskrant, samen met een exclusief interview met de makers. De advertentie wordt ook ingezonden naar het Cannes International Festival of Creativity 2016.

Afbeeldingen: de drie genomineerde printadvertenties

Klik hier voor een overzicht van alle afbeeldingen.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Jolanda van Drie

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK