Content automation: een klantenbinder en een winstgenerator

Het voor klanten automatiseren van hun content workflow is niet alleen een klantenbinder, maar kan ook een flinke winstbijdrage leveren. Content kan, zoals mijn eerste baas, een echte boekdrukker, het noemde, de schatkamer van een grafisch bedrijf zijn. Hij liep dan ook graag door zijn staande zetsel magazijn, en werd vrolijk van de rijen stellingen gevuld met duizenden pagina´s loodzetsel, die hem een stroom van gewijzigde en ongewijzigde herdrukken garandeerden.

In deze digitale tijd is het beheren en automatiseren van content nog steeds een lucratieve bezigheid. De technische mogelijkheden zijn onbeperkt en de meeste grafische bedrijven hebben de bouwstenen ervoor al in huis. Ze beschikken al over krachtige servers en pagina-opmaakprogramma´s. Wat verder nog nodig is, is de kennis om die content voor zowel print als online om te zetten. Het toverwoord hiervoor is: metadata. Daarmee wordt content media-onafhankelijk en kan gepubliceerd worden naar elk gewenst platform van social media tot print, e-boeken en online.

Daar zijn slimme oplossingen voor, van handmatige toepassingen tot complete content managentoplossingen van onder andere: Adobe, Quark en ISI. Die CSM oplossingen regelen ook de versiecontrole, geven opdrachtgevers de mogelijkheid om correcties uit te voeren, en leveren een digitale proef van gecreëerde pagina’s. Voor opdrachtgevers betekent dat een ontzorging , waardoor ze zich kunnen concentreren op hun kerntaken, het maken van content en het uitgeven daarvan.

Lees een compact overzicht van Quark over de ins en outs van content automation via deze link naar onze downloadpagina.

 

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK