Connected audiences bij nieuwe mediaconcentratie Talpa Radio

Op maandag 9 januari zijn 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica gestart in een gezamenlijk en vernieuwd studiocomplex in Hilversum. Sinds 1 oktober 2016 vormen de stations één groep, die vanaf 9 januari verder gaat onder de groepsnaam Talpa Radio. Daarmee is er een nieuwe mediaconcentratie in ons land, dat het afgelopen jaar meer concentraties dan ooit kende. De Nederlandse TMG en de Vlaamse uitgeverij De Persgroep hebben, samen inmiddels bijna 80% van de markt in handen.

Menno Koningsberger, algemeen directeur Talpa Radio, over de identiteit van het nieuwe mediamerk: “Vanaf         1 oktober zijn we op papier één bedrijf. Vandaag hijsen we de vlag op ons vernieuwde, gezamenlijke studiocomplex. Radio is en blijft de ultieme mix van muziek, entertainment en actualiteiten. Wij ontwikkelen een toegankelijke sound, die op het ritme van de dag meegolft en elke dag nèt wat leuker maakt. Radio vindt zijn weg naar de oren via allerlei distributieplatformen, analoog én digitaal. 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica bereiken met 40 radiostations (via FM, DAB+, kabel, internet en apps) samen meer dan 7 miljoen Nederlanders per week, met een gemiddelde luistertijd van meer dan drie uur per dag. Met de schaal die Talpa Radio nu heeft kan het samen met business partners een aantal initiatieven versneld en grootschaliger uitrollen.”

Groei bereik en ‘connected audience’
Vanuit de missie ‘het leven verrijken met de magie van onze sound,’ zet Talpa Radio in op groei van het bereik binnen het domein muziekentertainment. Hierbij blijft de primaire focus op radio als vorm van muziekentertainment, daar waar relevant verrijkt met multimediale content en events. Het aanbod is, met de opkomst van online radio en muziekdiensten, steeds internationaler en groter geworden. Aan de andere kant is het ook makkelijker geworden voor consumenten om naar muziekentertainment te luisteren; dit biedt zowel kansen als uitdagingen. Talpa Radio heeft als doel, het vergroten van een ‘connected audience’, waardoor het haar grote bereik verrijkt met profielen en ook richting on demand kan gaan.
Door de aanscherping van de muziekmix, programmering en acties, zal het aanbod van de radiozenders meer complementair aan elkaar zijn.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Jolanda van Drie

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK