Commissariaat van de Media: interesse in nieuws daalt flink, vooral onder jongeren

Het Commissariaat van de Media heeft in samenwerking met Reuters Institute een studie verricht naar de interesse van verschillende doelgroepen in nieuws via verschillende mediakanalen.

Het rapport telt maar liefst 168 pagina’s vol onderzoeksdata vanuit verschillende werelddelen. Vanaf pagina 92 is de situatie voor Nederland in kaart gebracht.

Screenshot
Samenvatting van de ‘nieuws consumptie’ situatie in Nederland

Afgeleid van het Reuters rapport heeft het Commissariaat voor de Media nog een extra analyse (PDF) gedaan over het jaar 2024. Vooral daaruit blijkt dat de interesse in nieuws aan het afnemen is, vooral onder jongeren.

Mediakanalen

De belangrijkste mediakanalen voor de leeftijdsgroep 18-34 jarigen zijn in volgorde: social media, online bronnen en televisie. 35 tot 45 jarigen vinden televisie net iets belangrijker dan social media. Alleen de groep 55+ heeft (op de derde plaats) interesse in nieuws via print.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Laat een reactie achter

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK