BookBaby: Een handleiding voor succes in boek printing on demand

BookBaby CoversdesignBookBaby, service voor zelf-uitgevers, is niet alleen de bron van wat de prijs voor een onbemand geprint boek is (20 euro), maar geeft ook een ‘handleiding’ voor het opzetten van een service voor zelf-uitgevers. Op de site van BookBaby vind je alle zaken die voor een bestseller schrijver in de dop geregeld moeten worden en, wat nog belangrijker is, hoe je daar geld aan kunt verdienen. Dat begint met een lage instapprijs, 200 euro voor een titel, tot het ontwerpen van een omslag, het versturen van persberichten en presentexemplaren van een boek. Opmerkelijk is dat BookBaby er vanuit gaat dat een schrijver tevreden kan zijn met 11% royalties als zijn boek via Amazon en andere distributiekanalen verkocht wordt. Wellicht is dat de prijs voor roem?


Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK