Biologisch afbreekbaar bierflesje

carlsbergCarlsberg ontwikkelt een geheel afbreekbaar bierflesje dat de naam krijgt ‘Green Fiber Bottle’.
Het materiaal waar de flesjes van zullen worden gemaakt: duurzaam hout of papierpulp (bijvoorbeeld het spul waar eierdoosje van worden gemaakt).
Extra voordeel is dat deze verpakking, naast milieuvriendelijker, een stuk lichter zal zijn dan de huidige glazen flesjes en aluminium blikjes. En het is de bedoeling dat het bier dan ook langer koud blijft dan in de blikjes.
De nieuwe flesjes zullen niet doorzichtig zijn, maar ook niet makkelijk breekbaar en een duidelijke vezelstructuur hebben.
De bedoeling is dat het binnen drie jaar op de markt verschijnt.
Het Deense biermerk geeft aan dat ze goed zullen oppassen dat de nieuwe verpakking de smaak van het bier niet zal aantasten.
De nieuwe flesjes worden in samenwerking met EcoXpac ontwikkeld.
De flesjes zijn volledig biologisch afbreekbaar en kunnen gewoon bij het oud papier inclusief de dop. De fabrikant maakt in zijn ontwerp gebruik van een binnencoating en wordt in één stuk vervaardigd.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK