Big Impact uit Eindhoven heeft wereldprimeur met printen in reliëf

In Eindhovens Dagblad staat een artikel over de specialist in Super grootformaat printen Big Impact in Eindhoven.
Samen met fabrikant Durst ontwikkelde het bedrijf een UV printtechniek die reliefprinten op grote formaten mogelijk maakt

Pionier Marc Schoenmakers is met zijn bedrijf Big Impact in Eindhoven weer een nieuw avontuur begonnen.
Schoenmakers heeft een nieuwe markt voor ogen voor wat hij printen in 2,5 D noemt. Printen in braille. Een plattegrond voelbaar maken. Een kunstreproductie met reliëf. Tastbare objecten in musea voor kinderen. ,,Dat moet nieuwe kansen geven”, is zijn overtuiging.

Big Impact ontwikkelde de machine samen met zijn leverancier, Durst De machine voor zogenoemde haptic (voelbaar) printing van Durst wordt bij Big Impact verder uitontwikkeld. Eind dit jaar zou het ontwikkeltraject van alles bij elkaar twee jaar moeten zijn afgerond. De inkt die uithardt onder invloed van UV-licht kan nu laagje voor laagje worden gestapeld tot een hoogte van 0,6 millimeter. De machine kan nu met een snelheid van 6 vierkante meter per uur in reliëf drukken. Daar moeten nog stappen in worden gezet.
Uit de machine die een investering van 500.000 euro vergt, komen nu testproducten. ,,We zijn ons aan het bekwamen in het maken van ontwerpen waarbij de techniek tot zijn recht komt.”

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Marco den Engelsman

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

De trainingen voor het najaar van 2021 staan gereed. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK