Bende drukkers van valse bankbiljetten opgerold

Eén van de grootste en meest geavanceerde valsemunters zijn opgepakt. Volgens de politie hebben de valsemunters gebruikgemaakt van hypermoderne drukpersen. In een moderne, illegale drukkerij ergens aan de Zwarte Zee, hebben criminele drukkers voor € 11 miljoen en $ 1,7 miljoen aan bankbiljetten geproduceerd. De valse bankbiljetten, waaronder 50, 100 en 500 eurobiljetten, werden gevonden in een kelder in een hotel aan de Zwarte Zee. Europol en het Amerikaanse US Secret Service hebben in een gezamenlijke politie-operatie een einde gemaakt aan de grootscheepse zwendel.

Bron: printcan

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK