Apple WWDC 2016: Toch nog een verassing – een file system dat sneller, veiliger en voor elk device geschikt is

FI-tw-apple-file-systemSpittend door de berg aankondigingen van de Apple Wereldwijde Developers Conferentie kun je verrassingen tegenkomen. Zo komt er eindelijk een nieuw file system dat al je files veilig, met encryption opslaat. Het nieuwe APFS zal dat ook nog sneller doen omdat het geoptimaliseerd is voor SSD opslagmedia die in de toekomst steeds vaker toegepast zullen worden. APFS is ook een universeel file systeem dat gebruikt kan worden op iPhones, iPads, iWatch, laptops, desktop en andere computer devices waaraan Apple werkt.

APFS gaat HFS en HFS+ vervangen die ontwikkeld zijn voor floppy’s en hard disks toen we nog in kilobytes rekenden.
Het nieuwe file systeem ondersteunt 64-bits in plaats van de 32-bits van HFS. APFS is ook exacter met de time stamp die bij elk stukje data, dat is nu in stapjes van 1 nanoseconden superexact, wat belangrijk is voor bijvoorbeeld betalingen met iPay.
Prettig is ook dat bij een crash, die ook bij flash en SSD opslagmedia kan gebeuren, APFS gebruik maakt van copy-on-write waardoor de kans op dataverlies aanzienlijk afneemt.
Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK