AI volgens HP sleutel tot economische kansen

Nieuw onderzoek van HP in samenwerking met Oxford Economics toont aan dat leiders wereldwijd enthousiast zijn over het gebruik van technologie en AI om belangrijke doelstellingen te behalen op het gebied van Duurzaamheid en Digitale gelijkheid.

Uit het onderzoek onder zakelijke en bestuurlijke leiders in 10 landen bleek dat 3 van de 4 leiders geloven dat technologie de sleutel is tot het vergroten van economische kansen (76%) en dat AI zal helpen om vooruitgang te boeken op het gebied van duurzaamheid en sociale impact (76%).
Verder geven zakelijke leiders aan dat zij AI al gebruiken of dat ze van plan zijn dit in de komende 1-2 jaar te doen voor het verbeteren van de toegang tot digitaal onderwijs (90%), personeelsontwikkeling (89%) en diversiteit van het personeelsbestand (86%).

Hp Digital Equity

“We zien enorme mogelijkheden voor AI om mensen in staat te stellen meer betekenis te geven aan werk en creatie”, zegt Stephanie Dismore, Managing Director en Senior Vice President, HP Northwest Europe market. “Van data scientists in Kenia die onze workstations gebruiken om lokale boeren te helpen weerbaarder te worden tegen de gevolgen van klimaatverandering, tot beginnende tech-gebruikers die AI-pc’s gebruiken om hen te helpen weer aan het werk te gaan. Er is geen tekort aan toepassingen om onze gemeenschappen vooruit te helpen.”

Ongeveer een derde van de wereldbevolking is nog altijd offline, wat de wereld elk jaar miljarden dollars kost aan verloren BBP. De digitale kloof is sinds de komst van technologie gegroeid en AI speelt een belangrijke rol in het verkleinen van de verschillen, mits op de juiste wijze en plekken wordt ingezet. “Iedereen verdient een kans om toegang te krijgen tot de tools om te kunnen groeien in de digitale economie”, zegt Erik Moltzen, Sustainability Manager HP Benelux. “We weten dat technologie kan bijdragen aan gelijkheid en een krachtig middel om vooruitgang te stimuleren. Maar om de digitale kloof in onze snel ontwikkelende wereld echt te verkleinen, moeten we mensen ook uitrusten met de vaardigheden om technologie te gebruiken. Ook lokaal geven we hier invulling aan. Een goed voorbeeld is de samenwerking van HP met KPMG en War Child afgelopen jaar. War Child biedt hulp aan kinderen uit conflictgebieden op verschillende manieren. Met hun gratis digitale onderwijsplatform ‘Can’t Wait to Learn’ ondersteunen ze de doorontwikkeling van kinderen in het onderwijs, die door conflict hier geen toegang tot hebben. KPMG en HP, hebben samen een donatie gemaakt aan het programma van War Child om verdere ontwikkeling te ondersteunen. Zo proberen KPMG en HP, samen meer lokale aandacht te brengen aan het programma onder de Oekraïense Gemeenschap in Nederland.”

Beelden: Press kit ‘HP Study: Business and government leaders believe technology is key to expanding economic opportunity’

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK