Adobe stopt met controle licenties

BB160815 adobe ccAdobe kondigt aan geen audits meer uit te voeren op softwarelicenties in het overgrote deel van de wereld.

In feite was Adobe daar al mee gestopt in november 2015 voor de geografische markten, Noord-Amerika, Japan en Latijns-Amerika. De programma’s in Europa worden nu afgebouwd. Alleen in sommige markten in Azië en het gebied rond de Stille Oceaan (APAC) houdt Adobe vast aan de controles, meldt Gartners onderzoeksdirecteur Stephen White in een blog.
De reden dat Adobe de audits staakt is dat het bedrijf er in is geslaagd steeds klanten gebruik te laten maken van online-versies van zijn software. De controle op piraterij is daarbij veel gemakkelijker.

Overigens is Adobe niet uniek in deze stap. Ook Oracle en Microsoft hebben vergelijkbare stappen aangekondigd, signaleert The Register.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK