Digitaal koudfoliedruk voor elke drukker

Tijdens  Drupa werd op de stand van MGI de nieuwe Unlimited Colors 650+ pers onthuld; een machine waarmee inline digitaal koudfolie kan worden aangebracht. Bovendien kan met de speciale engine een full-colour overdruk worden gemaakt voor ongekende metallic effecten.

 

MGI_unlimted_colors_samples kopie

Het proces

Vanuit de lades kan papier en kunststof tot 650mm maar ook enveloppen worden ingevoerd. In de eerste doorgang wordt met zwarte toner de vorm van de foliedruk aangebracht, op de zwarte toner hecht vervolgens de koudfolie. Dit kan witte, zilveren of bijvoorbeeld gouden folie zijn, dit is afhankelijk van het gewenste eindresultaat. Bij de tweede doorgang zorgt de speciale Unlimited Colours software voor passende registratie van de full-colour druk. Het eindresultaat is drukwerk met in folie gedrukte logo’s, teksten en zelfs variabele gegevens of Pantone metallic kleuren.

Dit proces was tot nu toe alleen in offset mogelijk en daardoor te duur voor kleine oplages; een site als Drukwerkdeal vraagt bijvoorbeeld bijna 300,00 euro voor materiaal met koudfoliedruk. Met de MGI Unlimted Colours produceert u het zelf voor nog geen 40,00 euro!

Meer informatie? Bekijk onderstaande video, stuur een mail naar:  jacco@rotagraphic of bel 072 509 4201.

[video_embed url=”Https://www.youtube.com/watch?v=RGUs50LViBw&feature=youtu.be” embed_style=”default” width=”800″]

 

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK