Printerloos retourneren

Bol.com lanceert deze maand de mogelijkheid om met een digitale barcode een pakket te retourneren. Deze service is beschikbaar voor alle klanten van de online winkel in Nederland. Daarnaast kunnen klanten retouren vanaf nu door PostNL bij hen thuis laten ophalen, op tijdstip naar keuze. Deze nieuwe dienst, Retour Ophalen, is nog een pilot en daarom beschikbaar in een geselecteerd aantal regio’s in Nederland.

Het retourproces en de bijbehorende voorwaarden kunnen een drempel vormen voor consumenten om online te winkelen. Daarom heeft de e-commerce winkel deze innovaties samen met PostNL ontwikkeld, zodat het proces van retourneren nog toegankelijker en eenvoudiger wordt gemaakt. Bol.com verwacht hiermee de drempel om online te winkelen nog meer te verlagen, en de groei van e-commerce verder te versnellen.

Printerloos retourneren
De klanten die hun retour bij een PostNL-locatie afgeven, hoeven vanaf nu thuis geen retourlabel meer te printen. Klanten ontvangen bij het melden van een retour van bol.com een digitale barcode. Op een PostNL-locatie kunnen klanten deze barcode op hun smartphone tonen aan de medewerker, die vervolgens de barcode scant en het label print.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK